Articole / Ce trebuie sa stiu atunci cand vreau sa aleg un cos de fum?

Ce trebuie sa stiu atunci cand vreau sa aleg un cos de fum?


Ce trebuie sa stiu atunci cand vreau sa aleg un cos de fum?

 
Ai inceput constructia casei tale la care ai visat de mult timp.? Acum probabil ai ajuns in etapa cand trebuie sa construiesti un cos de fum. Ce ar trebui sa stii?

Hornul sau cosul de fum reprezinta un element de utilitate, de siguranta dar si de design pentru casa ta, fiind unul din cele mai importante ansamble ale casei. Daca in alegerea celorlalte materiale folosite la constructia caminului tau, ai tinut cont de confortul sau designul placut pe care il ofera, atunci cand te hotarasti sa construiesti un cos de fum iti sugerez sa tii cont de cateva detalii:
 • Cosul de fum trebuie sa aiba inaltimea corespunzatoare si diametrul suficient pentru a asigura un tiraj optim conform sursei de caldura.
 • Cosul de fum trebuie sa reziste la o temperatura de 400-600°.
 • Cosul de fum trebuie sa reziste la acizii corozivi.
 • Cosul de fum trebuie sa fie construit din materiale refractare, rezitente la dilatari-contractari repetate.
 • Cosul de fum e indicat sa fie bine izolat pentru a elimina cat mai mult condensul care poate aparea pe horn, dar si pentru a pastra caldura in interiorul canalului de fum, asigurand astfel un tiraj foarte bun.
ATENTIE: Hornul trebuie sa fie izolat sa nu degaje caldura prin peretii sai si etans pentru a nu trage aer fals.
Este interzisa folosirea hornului pe post de recuperator de caldura - Un horn profesional trebuie sa evacueze gazele de ardere rezultate de la sursa de incalzire a casei tale si sa tina in siguranta tot ce ai construit tu.

Cele mai multe incendii de locuinte au loc datorita folosirii unui cos de fum improvizat construit din materiale neconforme cu rol de ventilare si nu de evacuare a gazelor de ardere sau a utilizarii necorespunzatoare a cosului de fum.

 
De ce sa alegi un cos de fum profesional Kamin Horn?

 1. In primul rand pentru o functionalitate mai buna si siguranta maxima. Kamin Horn pune siguranta casei tale pe primul loc!
 2. Pentru montajul facil. Oferim manual de montaj detalitat si video explicit.
 3. Pentru ca inginerii nostri proiecteaza un design elegant si functional ce reduce problemele de condens, tiraj si coroziune.
 4. Pentru ca avem peste 15.000 de clienti multumiti.
 5. Livram gratuit si rapid cosurile de fum oriunde in tara.
 6. Avem peste 10.000 de produse pe stoc.
 7. Pentru ca oferim garantii certe de producator, 30 de ani pentru cosurile de fum, certificate tehnice si de conformitate pentru toate produsele noastre.
 
Apeleaza acum cu incredere la unul din specialistii nostri pentru a primi o solutie corecta si o oferta personalizata!
Kamin Horn, hornuri profesionale pentru siguranta casei tale!

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.