Articole / Cos de fum vechi? Siguranta ta este in pericol!

Cos de fum vechi? Siguranta ta este in pericol!


Cosurile de fum din casele construite acum cateva decenii au fost realizate cu cerinte diferite fata de cele de astazi. Asta inseamna ca siguranta familiei tale ar putea fi in pericol, si trebuie luate masuri urgent. Orice cos de fum construit inainte de anii 1950 a fost realizat din zidarie sau blocuri de cos. Cea mai des intalnita problemă la casele vechi este ca hornurile nu sunt isolate (atunci, acest lucru nu era o cerinta) si tencuiala prezinta fisuri, crapaturi sau este desprinsa.
 
Cos de fum fara izolatie
Multi oameni care au case vechi si coșuri neconforme pur si simplu nu isi dau seama cat de importanta este o izolatie de cos de fum. Va prezentam cateva dintre motivele necesitatii tubarii si izolarii cosului de fum inaintea folosirii unui șemineu sau a altei surse de caldura pe lemne:
Cand un cos de fum nu este izolat, diferenta de temperatura va produce condens in cos si apoi gudron umed.
Ori de cate ori se utilizeaza un cos de fum, gudronul (prezent mai ales in cazul cosurilor neizolate) si funinginea foarte inflamabila sunt depozitate in interiorul cosului de fum. O scanteie poate provoca aprinderea gudronului, declansand un incendiu periculos al cosului de fum.
Cand un cos de fum este netubat, exista o sansa mult mai mare ca monoxidul de carbon si alte fumuri toxice sa fie eliberate in casa prin fisuri sau crapaturi
Daca exista fisuri si sparturi in zidaria cosului de fum care se afla langa materialele combustibile, cosul este compromis, punand casa in pericol. Tubarea va rezolva aceasta problema
Daca se utilizeaza o sursa de caldura moderna pe gaz cu cosul de fum, cantitatile uriase de condens produse vor adera la zidarie. Umiditatea va trece prin cicluri de inghet si dezghet in timpul iernii, ceea ce va deteriora incet zidaria de cos.
Cosurile care nu au izolatie au performante diminuate deoarece in mod obisnuit au tiraj slab, iar fumul nu este evacuat corespunzator
 
 
Cos de fum de zidarie deteriorat
Caramizile realizate inainte de 1900 aveau o calitate mult mai buna decat caramizile de azi, mai ales datorita metodei folosite pentru arderea lor. In ciuda durabilitatii lor incredibile, au totusi o vechime, caramida este deteriorata, fisurata, casanta, iar mortarul dintre caramizi poate fi compromis. Daca in cazul mortarului deteriorat nu se iau masuri urgente, cosul de fum va incepe sa se aplece si in cele din urma se va prabusi. 
Cand mortarul se deterioreaza, structura cosului de fum devine mult mai vulnerabila la deteriorarile datorate umiditatii, cee ace duce la compromiterea cosului de fum.
 
Distanta fata de materiale combustibile
In trecut, spatiul dintre șemineu / cos de fum si materialele combustibile nu era o cerinta de siguranta. 
S-a constatat ca poate dura mai multi ani pentru ca grinda sa ia foc. Dupa ce grinzile de lemn au fost expuse la caldura din apropierea unui semineu, chiar si după 50 de ani de folosire fara probleme se vor aprinde brusc datorita expunerii repetate la caldura, si declansarea pirolizei. 
 
Cel mai bine este să apelati la un cosar profesionist care sa evalueze potentialul pericol al cosului de fum inainte de a-l folosi din nou.
Casele, cosurile de fum si șemineele vechi sunt frumoase, dar cosurile de fum vechi nu sunt intotdeauna in siguranta. Luati legatura cu profesionistii in domeniu pentru o inspectie anuala a cosului de fum, tubarea sau inlocuirea cosului de fum, si pentru a va ajuta in orice fel de intrebari privind siguranta semineului si a cosului de fum.
 
Nu mai amana! Schimba-ti cosul de fum cu un cos de fum profesional triplustrat izolat KaminHorn! Garantie 30 ani, transport gratuit!
 

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.