Articole / Nunta in varful CELUI MAI INALT COS DE FUM din Romania

Nunta in varful CELUI MAI INALT COS DE FUM din Romania


Flaviu Cernescu, și-a unit destinul cu iubita lui, Ena, la 351 de metri altitudine. Cei doi au urcat pe cel mai inalt cos de fum din Romania, in Baia Mare, au imbracat, el smokingul, ea, rochia alba de mireasa și au spus ”Da”, in fata cerului. Cernescu explica povestea: ”Noi tot urcam pe turnuri, impreuna, am zis sa ne unim destinele sus. Nu am facut inca nimic cu acte. Ne-am unit destinele în fața Universului, vom vedea ce urmeaza.”

Flavius si Ena traiesc o poveste de dragoste plina de adrenalina din primavara anului 2017. Fata e la fel de curajoasa ca el, si, de cand a intrat in viata lui, il insoteste in cele mai periculoase incercari. Impreuna, cei doi au urcat in turnuri inalte de sute de metri si au facut acrobatii pe marginea lor, la inaltimi ametitoare.

Cosul de fum din Baia Mare sau Turnul combinatului, cum il unoaste toata lumea,  a fost construit intre 1993 și 1995. Este cel mai inalt furnal din Romania si a treia constructie industriala din Europa, ca și inaltime. A costat aproximativ 11 milioane de dolari.

A fost construit drept solutie pentru poluarea imensa adusa asupra orasului de prelucrarea materialelor scoase din mina. Din pacate s-a dovedit ineficient. Turnul ducea gazele toxice in afara orasului dar afecta localitatile invecinate.

Astazi turnul este nefolosit. Autoritatile nu au decis inca daca il vor demola sau il vor transforma in obiectiv turistic.

Urmatoarele, cele mai inalte cosuri de fum din Romania sunt: Cosul nordic Romag Prod din Mehedinti cu o inaltime de 300 m, Tetkron Brasov (fost CET Brasov), din Brasov cu o inaltime de 280 m si Complexul Energetic Turceni tot de 280 m. Toate acestea sunt cosuri industriale si au fost construite pentru a Evita poluarea din orasele in care se aflau.

Sursa poza: www.adevarul.ro 


Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.