Articole / Procesul de construire al unui semineu

Procesul de construire al unui semineu


Semineul este unul dintre elementele cele mai utilizate in materie de amenajari interioare. Acest lucru se datoreaza atat aspectului decorativ, cat si a celui functional pe care acesta il ofera casei tale.

Pe langa cele mentionate, aerul confortabil pe care il ofera acest sistem de incalzire, determina arhitectii si persoanele care isi construiesc o casa, sa opteze tot mai des pentru introducerea lui in interiorul acesteia. De aceea ne-am gandit sa va prezentam care sunt aspectele cele mai importante de care trebuie sa se tina cont in procesul de construire al unui semineu.

In functie de modelul ales, etapele constructiei unui semineu sunt diferite, insa pasii pentru realizarea lui se bazeaza pe exemplul montarii unui semineu clasic, cu focar inchis, acestia fiind urmatorii:        
 • construirea suportului semineului  - atentie: se va lasa spatiu suficient pentru aerul de admisie
 • pregatirea materialelor
 • instalarea focarului
 • construirea hotei semineului - atentie: se vor folosi doar materiale corespunzatoare certificate!
 • racordarea semineului la cosul de fum folosind racordurile corespunzatoare, si asigurand etansietatea imbinarilor
 • finisarea – aceasta etapa include tencuiala decorativa, placare, rostuirea caramizilor, montarea blaturilor din lemn si a gratarelor etc
Stabilirea locului unde va fi amplasat semienul este de asemenea un pas foarte important in procesul de construire al acestuia. In functie de amenajarea camerei unde doriti sa pozitionati semnieul si in functie de spatiul detinut, acesta trebuie construit pe unul dintre pereti sau intr-un colt al incaperii. Pe langa suprafata de constructie, trebuie sa tineti cont si de elementele componente ale semineului.
 
Principalele elemente componente ale unui semienu, la fel ca etapele de construire a acestuia, difera de la un model la altul, insa se incadreaza intr-o schema generala, pe exemplul unui semineu clasic, cu focar inchis. Acestea sunt urmatoarele:
 • suportul focarului
 • focarul complet
 • silicat de calciu sau samota
 • materialele de montaj
 • cosul de evacuare
 • tubulatura racordare + reductii
 • gurile de ventilatie
 • optional: kit de admisie aer din exterior (recomandam folosirea admisiei de aer din exterior pentru focar pentru o functionare optima)
Acestor elemente se adauga diverse accesorii, precum: peria de curatare, vatraiul si manusile de protectie.

Spre deosebire de sobele de teracota, care functioneaza pe principiul radiatiei, adica acumuleaza si radiaza caldura, semineul functioneaza prin convectie. Convectia inseamna incalzirea si circularea aerului din incapere catre tavan, podea si alte zone mai indepartate. In cazul semineelor pe lemne sunt utilizate ambele procese de incalzire, atat cel prin radiatie, cat si cel prin convectie.

Cele mai utilizate materiale destinate constructiei de seminee sunt caramida, piatra, fonta si otelul. Materialele folosite difera in functie de modelul semineului, insa, indiferent de tipul ales, va recomandam sa achizitionati materiale de calitate, pentru a oferi semineului dumneavoastra o buna rezistenta, eficienta termica si un design placut.

Pentru a obtine rezultatele dorite va recomandam sa apelati la serviciile unor specialisti, atat pentru achizitionarea semineului si a elemntelor componente, cat si pentru montarea acestora. Noi suntem un important producator cosuri de fum si accesorii din Romania, scopul nostru fiind de a oferi clientilor produse de calitate superioara, siguranta si confort.

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.