Articole / Sfaturi pentru intretinerea cosului de fum

Sfaturi pentru intretinerea cosului de fum


        Pana acum, cu siguranta v-am stresat referitor la importanta inspectiilor regulate ale cosurilor de fum,  dar cat de des aplicati aceste sfaturi? Intretinerea cosului de fum si a semineului se refera la prevenirea si protectia proactiva, nu la amanare. Impactul unui cos de fum slab intretinut poate fi catastrofic pentru siguranta familiei si a bunurilor dumneavoastra.
 
 
 

Sfaturi pentru intretinerea cosului de fum


Este important sa parcurgeti pasii urmatori pentru a va asigura ca aveti un cos de fum sigur si bine intretinut pe tot parcursul anului:
 • Evaluati frecvent exteriorul cosului de fum si verificati sa nu fie deteriorat. Ar putea avea crapaturi, rosturi de mortar lipsa, garnituri slabite, caramizi deteriorate etc
 • Verificati etanseitatea cosului de fum, pentru a preveni scurgeri de gaze, sau chiar incendii;
 • Asigurati-va ca cosulul de fum este dotat cu o usa de verificare curatare dubla izolata.
 • Folosind o lanterna, inspectati cu atentie cosul de fum pentru a-l verifica sa nu aiba blocaje sau gudron umed care se poate acumula pe peretii interior si poate provoca un incendiu periculos. Apelati la un profesionist pentru indepartarea gudronului umed in siguranta!
 • Inspectati exteriorul cosului de fum si a focarului cu regularitate, fiind atenti la necesitatea repararii sau a interventiilor pe acestea;
 • Curatati intotdeauna interiorul semineului/focarului inainte de a aprinde din nou focul. Asigurati-va va resturile de anul trecut, cenusa si carbunii au fost indepartate.
 • Verificati semineul sa nu existe semne de umiditate, inclusiv arsuri (cand suprafata samotei se desprinde sau se deterioreaza), rugina, mortar deteriorat etc.
 • Daca cosul este dotat cu o palarie de cos de fum, verificati cu atentie integritatea acesteia, asigurati-va ca nu este infundata si este in conditii bune, pentru ca tirajul sa se efectueze corespunzator si in siguranta;
 • Testati-va regulatorul de tiraj pe parcursul anului, cand semineul nu este utilizat, pentru a va asigura ca acesta se deschide si se inchide cu usurinta si functioneaza conform normelor;
 • Curatati peretii din jurul semineului de toate materialele si decoratiunile care ar putea contribui la un incendiu devastator.
 • Verificati etansitatea semineului/focarului;
 • Asigurati-va ca distanta minima fata de materialele combustibile este respectata;

Aveti nevoie de ajutor pentru a observa semnele de avertizare a deteriorarii cosului de fum si pentru a va asigura siguranta locuintei dumneavoastra si a celor dragi care locuiesc acolo?

Apelati cu incredere la un cosar profesionist ASFOCH pentru o verificare/curatare profesionista a cosului de fum!
#alegeunprofesionist

Va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile oferite de cosarii autorizati ASFOCH din toata tara. Aici gasiti lista cosarilor autorizati, din care puteti alege in functie de zona in care locuiti.

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.