Articole / Tipuri de seminee

Tipuri de seminee


Semineul este unul dintre elementele cele mai dorite si utilizate, atat ca element de decor pentru amenajarea interioara cat si ca sistem de incalzire pentru intreaga casa.

Semineul poate fi realizat pe o structura din caramida, piatra sau metal. Initial semineul avea mai mult un rol practic, iar de-a lungul timpului acesta a primit tot mai mult rolul unui element de design. In ziua de azi atat rolul estetic, cat si cel practic, pot fi imbinate cu usurinta, tot mai multe persoane alegand semineul pentru a da o atmosfera calda si primitoare casei.

Stramosul semineului dateaza din epoca medievala, cand era folosit ca sistem de incalzire si sursa de foc pentru prepararea mancarii si incalzirea apei. De-a lungul timpului acesta a devenit un simbol al confortului si al elegantei.

Odata cu evolutia semineului, a venit nevoia instalarii unui cos de fum pentru evacuarea gazelor produse in urma arderilor. Datorita instalarii cosului de fum a fost posibila instalarea semineelor intr-un numar mai mare de camere dintr-o locuinta, iar proiectarea intregului sistem a devenit tot mai eficienta.

Seminele se clasifica in functie de:

A. Tipul de focar:
  • Seminee cu focar inchis – la acest tip de seminee inchiderea se realizeaza cu sticla termorezistenta, iar constructia focarelor poate fi realizata din fonta simpla, otel captusit in interior cu samota sau fonta captusita in interior cu samota. Pentru a evita fluctuatiile de aer, pentru a asigura conditiile de siguranta si pentru a da randamanet mai bun, focarul trebuie bine izolat.
  • Seminee cu focar deschis – acesta este modelul clasic de semineu. La acest tip de semineu focul arde liber in vatra iar evacuarea gazelor se realizeaza prin cosul de fum. In general pentru realizarea acestui tip de semineu se recomanda sa folositi caramida sau placi prefabricate.

B. Tipul de combustibil:
  • Seminee care functioneaza cu combustibil solid (lemn, carbuni, peleti) – unele dintre aceste tipuri de seminee includ si cuptoare cu termometru. Din aceasta categorie, semineul pe lemne este tipul cel mai des utilizat, datorita sistemului de incalzire prin radiatie si convectie si a costurilor reduse pentru procurarea combustibilului.
  • Seminee pe gaz – acest tip de seminee poate fi montat in diferite spatii, datorita faptului ca nu necesita instalarea unui cos de fum scos deasupra acoperisului ci doar de o evacuare concentrica (la fel ca centralele murale de apartament). Cele mai multe modele sunt dotate cu sisteme electronice de control prin telecomanda.
  • Seminee electrice – acest tip de seminee este unul avansat, foarte usor de montat si de utilizat. Acesta este realizat cu o tehnologie moderna care imita flacara si beneficiaza de un numar mare de functii precum afisaj digital, incalzire electrica cu termostat folosind aeroterma integrata mascata in interiorul semineului, controlata prin telecomanda sau prin panoul de control aflat pe semineu.
  • Bioseminee – acest tip de seminee functioneaza cu un combustibil natural lichid, bioetanol, care nu elimina fum si gaze si de asemenea nu este necesara existenta unui cos de fum. Acestea sunt foarte usor de instalat in orice locuinta si se gasesc in doua variante: fixe si mobile.

C. Destinatia focarului:
  • Focar semineu inchis / deschis simplu – acesta este o instalatie simpla  si are rolul de a incalzi prin convectie si radiatie incaperea in care se afla.
  • Termosemineu - focar tip centrala – are rolul de a incalzi intreaga locuinta, avand incluse rezervorul de apa si serpentine de preluare a caldurii. Acest tip de semineu functioneaza ca o centrala termica, insa pentru a functiona corespunzator este necesar a se realiza tot sistemul cu rezervor, pompe, calorifere etc.

Indiferent de tipul de semineu pe care doriti sa il alegeti pentru locuinta dumneavoastra, va recomandam sa apelati mereu la produse profesionale si la serviciile unor specialisti in domeniu. Acest lucru este necesar pentru a oferi siguranta si confort caminului dumneavoastra. 

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.