Articole / TOP 8 cele mai RENUMITE COSURI de fum DIN LUME

TOP 8 cele mai RENUMITE COSURI de fum DIN LUME


TOP 8 cele mai RENUMITE COSURI de fum DIN LUME


 
Un cos de fum renumit, un cos de fum care poate fi amuzant, interesant, ciudat, haios, cel mai inalt, cel mai gros, un cos de fum despre care sa vorbeasca toata lumea. Despre asta este vorba! Au fost in istorie oameni carora le-au placut sa fie diferiti, unici, super creativi. Lucrurile create de ei au ramas, iar noi ne bucuram astazi privirile de creativitatea lor.
 
In cele ce urmeaza ne dorim sa va prezentam un top 8 al celor mai renumite cosuri de fum din lume. Intr-un cuvant daca vrei sa intri in Cartea Recordurilor trebuie sa ai curajul sa incerci!
 
 

1.      Sculptura cos fum "Performance Piece"

 
Acest cos fum este realizat de sculptorul renumit Dennis Oppenheim. Sculptura este realizata din otel, pigmenti, caramizi si fibra de sticla. Dispune de un semineu si un horn cu cosul de fum rasucit intr-un nod. In jurul semineului se afla mai multe trompete decorative. Sculptura este situata in campusul Colegiului comunitar Johnson County din Overland Park, Kansas, fiind cel mai inedit cos fum functional din lume!
 

2.      Cosul de fum rasucit “Simnai Dirdro”

Acest cos fum impunator, rasucit, se află la 8 metri la nord de Valea Rhymney din sudul Marii Britanii. A fost proiectat de artistul Brian Tolle din New York si a fost instalat pentru prima oara in Marea Britanie. Sculptura a fost dezvăluita in 2010 si isi propune sa creeze o viziune moderna, mai degraba decat o interpretare clasica a cosurilor de fum din trecut.
 
Sculptura are o lungime de 16 metri, este realizata din caramida si are un design care a fost sculptat in polistiren, apoi acoperit cu o substanta speciala pentru durabilitate si rezistenta. A fost pictat manual de artisti de la un teatru din Marea Britanie si ridicat in poziție verticala cu macaraua.
 

3.      Blocul de locuinte intitulat “Casa Mila”

Unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din istorie, Gaudi primeste recunoastere pentru lucrarile sale fantastice de tigla si pentru designul artei decorative. Unul dintre seturile unice de cosuri pe care le-a creat este Casa Mila, un bloc de locuinte construit initial pentru Roser Segimon si Pere Mila. Setul de turnuri de ventilatie aflate deasupra acoperisului cladirii arata ca niste paznici care pastreaza o privire din partea superioara a complexului. Intreaga structura are aspectul deosebit pe care il au numai cladirile lui Guadi si, la timpul cand a fost construit, a fost considerat un proiect controversat, dar acum cladirea este foarte apreciata si venerata si vizitata in mod regulat de turiști.
 

4.   Cosurile de fum ale “Casei Batllo”

Pe aceleasi linii ale blocului de locuinte Casa Mila, pe o cladire restaurata de Antoni Gaudi, a fost creata o varietate colorata de cosuri pentru Casa Batllo. La nivel local, cunoscuta sub numele de "Casa oaselor", Casa Batllo a fost la fel ca orice alta creatie Gaudi, unde fiecare parte a cladirii arata in mod distinct asa cum sunt si desenele sale. Aceasta include lipsa liniilor drepte si utilizarea placilor ceramice colorate incorporate in fiecare zona a casei. Chiar si Cosurile de fum decorative cu linii curbe care sunt aliniate cu acoperisul in linii vesele, sunt acoperite complet cu placi ceramice pline de culoare.
 
 

5.   Cel mai creativ cos de fum

Un cos unic a fost proiectat de Rudolf Steiner si terminat in 1914.  Cosul de fum a dominat cladirea care a gazduit camera boilerului pentru cladirea complexului. Structura unica numita Das Heizhaus face parte din complexul Goetheanum, care este centrul Scolii de Stiinte Spirituale si Societatii Antroposofice din Donarch, Elvetia. Rudolf Steiner, lider spiritual si fondator al sistemului de invatamant Waldorf, printre multe alte realizari, si-a folosit munca pentru a-si reflecta credinta intr-o forma care urmeaza stilului de functionare a cladirii, caracteristica dominanta a cladirii, cazanului si a unui cos proeminent. El a crezut, de asemenea, in integrarea arhitecturii sale cu natura in fiecare dintre desenele sale, care este exemplificat din nou in presupusele frunze care se dezvolta din partile laterale ale structurii de cos de fum.
 
 
Artistii sunt adesea cunoscuti ca acorda atentie lucrurilor pe care altii le pot ignora, iar Antoni Gaudi nu face exceptie. Cunoscut pentru desenele sale unice care se incadreaza undeva intre modernism si Art Nouveou, el este adesea denumit "arhitectul lui Dumnezeu". De-a lungul vietii sale ca arhitect, el a fost in continua cerere si a creat desene considerate a fi cu mult inainte de timpul sau. Fiecare proiect pe care Gaudi l-a preluat a devenit decorat elaborat. Din acest motiv, trei dintre cele mai notabile cosuri de fum din lume au fost proiectate de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, toate acestea apartinand astazi patrimoniului mondial UNESCO.
 

6.      Cel mai inalt si mai ecologic cos de fum

Acest "cos fum" are 244 m inaltime, ia energia de la soare dar generaza energie si prin utilizarea turbinelor eoliene aflate in interiorul structurii! Acesta este si va fi cel mai curat cos de fum din lume, deoarece nu exista nimic de ars, dar totusi principiul de functionare include “tragerea” aerului in sus, pentru a il “degaja” in atmosfera, de aceea noi îl considerăm un cos de fum futurist. Hornul imens este amplasat in mijlocul Arizonei, această structura generatoare de energie solara a costat aproximativ 750 milioane de dolari. Acesta va crea apoi energie suficientă pentru a alimenta 200.000 de locuinte din zona. Aceasta instalatie enorma de energie solara/eoliana a fost construita de o companie australiana numita EnviroMission. In afara de un mic proiect de testare in Spania, nimic asemanator nu a fost construit vreodata. 
 

7.      Cele mai multe cosuri de fum intr-un loc

Castelul Chambord, pe care Francis I l-a inceput in 1519, are 365 de cosuri, fiecare diferit, fiecare acoperit cu scuturi sculptate, coroane, coloane, animale sau nimfe. Cladirea, care nu a fost niciodată finalizata, a fost construită de regele François I in parte pentru a fi aproape de cea pe care o iubea, Contesse de Thoury. Chambord este cel mai mare castel din Valea Loarei si a fost construit pentru a servi ca o cabana de vanatoare pentru François I. Castelul are, de asemenea, 440 de camere si 84 de scari.
 
 

8.      Cele mai vechi cosuri de fum

Thornbury Castle este unul dintre cel mai vechi si renumit cos de fum. Este o structura construita in 1511 pentru al III-lea Duce de Buckingham, dar cosurile fanteziste au fost adaugate 3 ani mai tarziu. Ulterior, acest castel a fost confiscat de regele Henric al VIII-lea si acest rege renumit a ocupat castelul pentru o perioada scurta de timp impreuna cu Anne Boleyn. Proiectele complicate ale cosurilor maiestuoase ale acestui castel sunt realizate din caramizi modelate si sculptate. Este una dintre cele mai vechi si pline de istorie case din Anglia.
 
Vedem dovezi ale unor cosuri destul de vechi, dar specialistii ne confirma ca unele din cele mai vechi cosuri probabil sunt cele aflate in cladirea masiva a bucatariei din Manastirea din Fontevrault care dateaza din secolul al XII-lea,  acolo unde sunt ingropati Henry al II-lea al Angliei, sotia lui Eleanor de Aquitame și fiul lor Richard The Lion Heart. 
Cele cinci cosuri de fum masive, folosite pentru gatit si afumat carne si peste pentru o comunitate monahala de cateva sute de persoane, sunt conectate foarte ingenios cu alte 20 cosuri de fum din piatra, construite in forma de creion si se integreaza foarte armonios cu arhitectura cladirii specifica erei Romanciere.
 
Nu trebuie sa lasam ca prejudecatile noastre sa ne limiteze referitor la felul cum ar trebui sa arate un cos de fum. Modelele simple, plate si banale de cos de fum sunt cele cu care ne-am obisnuit, dar imaginatia merge mult dincolo de caramida roșie clasică iar designul adoptat poate fi pe atat de nebunesc pe cat va puteti imagina!
 
Articol adaptat dupa http://affordablesweep.blogspot.com/2012/04/he-most-notable-chimneys-in-world.htm

Nou! Cosul de Fum profesional KaminHorn

Ne face placere sa va anuntam lansarea In oferta noastra a unui nou produs, Cosul de Fum Profesional PremierHORN disponibil in mai multe varinte de diametre si configurari, care completeaza portofoliul nostru de cosuri de fum. Acest sistem aduce un plus de adaptabilitate, siguranta casei si este cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor. Posibilitatea de a comanda orice inaltime si configuratie a cosului de fum datorita sistemului modular permite construirea unor cosuri de fum in conditii bune, chiar si in cazul celor mai atipice constructii.Produsele noastre


Calitate, siguranta si performanta.
Accesoriile potrivite, rentabilitate maxima.
Cel mai bun raport calitate - pret.
Performanta maxima, consum minim.
Tot ce ai nevoie pentru un montaj de calitate.
Alte produse din portofoliul nostru.

ce spun clientii?

Iata parerile catorva clienti (multumiti)

Video prezentare

Newsletter
Aboneaza-te si ai sfaturi si noutati despre produsele noastre.